اما در شرایط فعلی دلیل مهم دیگری نیز وجود دارد و آن ناکارآمدی نهادهای رسمی مربوط به بیداری اسلامی است، گفت:«روحیه کارمندی، بیلان کاری، ساختار زده این نهادها مانع نقشآفرینی درست است و این ناکارآمدی این مشکل را رفع می نماید».
گزارش بخش بیداری اسلامی نمایشگاه قرآن: محمدصادق شهبازی فعال مردمی جهان اسلام و عرصه بینالملل شامگاه پنجشنبه بیست تیر با حضور در بخش بیداری اسلامی نمایشگاه بینالمللی قرآن در میزگردی با حضور حجهالاسلام و المسلمین حمیدرضا غریب رضا به بازخوانی ضرورت فعالیت های مردمی و دانشجویی در باب جهان اسلام پرداخت.
وی با اشاره به ماهیت مردمی انقلاب کبیر اسلامی به تداوم انقلاب از طریق نقشآفرینی های مردمی اشاره کرد و گفت: «کارهای موفقی که در انقلاب اسلامی ماندگار شده است، بر مبنای همین نقشآفرینی مردمی و مشارکت مردم، و حضور مدیریت و خلاقیت مردمی پیش رفته است».
این کارشناس بینالملل با ذکر تفاوت معادلات بینالمللی در دنیا بر اساس نقشآفرینی مردمی گفت: «دیپلماسی عمومی امروزه جزو مهم ترین راهبردها در سیاست بین الملل است، که بخش عمده آن به وسیله مجموعههای مردم نهاد محقق میشود. حتی دشمن در جنگ نرم علیه ما از این حربه استفاده می کند و به جای ورود مستقیم مجموعه های ظاهراً مردم نهاد نظیر بنیاد سروس و انیشتین و…. را به کار می گیرد».
این پژوهشگر مسایل اجتماعی متذکر شد: «ملاحظات دولتها به گونهای است که در بسیاری موارد در داخل و خارج کشور توانایی نقشآفرینی ندارند. مثلاً در داخل کشور ملاحظات تأمین معیشت مردم هست، اما نباید از وظیفه اصلی غافل شوند. خیلی اوقات نهادهای مسئول به دلیل این ملاحظه در داخل توانایی انجام وظایف خود را ندارند به تعبیر امام راحل: «مسئولان ما باید بدانند که انقلاب ما محدود به ایران نیست. انقلاب مردم ایران نقطه شروع انقلاب بزرگ جهان اسلام به پرچمدارى حضرت حجت- ارواحنا فداه- است که خداوند بر همه مسلمانان و جهانیان منت نهد و ظهور و فرجش را در عصر حاضر قرار دهد. مسائل اقتصادى و مادى اگر لحظهاى مسئولین را از وظیفهاى که بر عهده دارند منصرف کند، خطرى بزرگ و خیانتى سهمگین را به دنبال دارد. باید دولت جمهورى اسلامى تمامى سعى و توان خود را در اداره هر چه بهتر مردم بنماید، ولى این بدان معنا نیست که آنها را از اهداف عظیم انقلاب که ایجاد حکومت جهانى اسلام است منصرف کند.» از سوی دیگر در فضای بین المللی ملاحظاتی از جمله معاهدات، تبلیغ هایی که علیه کشور می شود و…. همه و همه ما را به سمت نقشآفرینی مردمی برای حل این مسائل می رساند. مثلاً جاهایی جکومت مجبور به روابط رسمی با بعضی کشورهاست، اما جریان های مردمی می توانند بر علیه اقدامات غلط آن ها ورود کنند».
وی درد نهایت با برشمردن این که این دلایل در هر شرایطی ما را به سمت نقشآفرینی مردمی رهنمون میکند، اما در شرایط فعلی دلیل مهم دیگری نیز وجود دارد و آن ناکارآمدی نهادهای رسمی مربوط به بیداری اسلامی است، گفت:«روحیه کارمندی، بیلان کاری، ساختار زده این نهادها مانع نقشآفرینی درست است و این ناکارآمدی این مشکل را رفع می نماید».
وی در پایان به نمونههایی موفق از نقشآفرینی جنبش دانشجویی در مواردی نظیر برخورد با دیکتاتورهای منطقه، وحدت اسلامی، فلسطین و… اشاره کرد.
مطالب مرتبط: جنبش عدم تعهد و جای خالی دیپلماسی عمومی و غیررسمی
3 Responses to ضرورت فعالیت های مردمی در باب جهان اسلام