تا کنون چهار قانون در خصوص تحریم کالاهای رژیم صهیوینیستی به تصویب رسیده است. قانون اول که در سال ۶۹ به تصویب رسید، وزارت خارجه را مکلف کرد تا لیست شرکت های صهیونیسیتی را به وزارت بازرگانی داده و این وزارت خانه آنها را در مبادلات تجاری محدود کند.
به گزارش خبرنگار سیاسی جهان عصر روز پنج شنبه جلسه همایش تحریم کالاهای اسرائیلی توسط گروه نور قدس برگزار شد که از مهمانان دعوت شده در این همایش تنها آقای میرتاج الدینی از طرف دولت حضور پیدا کرد و به ایراد سخنان خود در خصوص رژیم صهیونیستی پرداخت، ولی بعد از چند دقیقه «صادق شهبازی» یکی از اعضای دانشجویان جنبش عدالتخواه با طرح سؤالاتی به عنوان نماینده حضار در این همایش مسیر سخنان آقای میر تاج الدینی را تغییر و آن را عملیاتی تر کرد که متن پرسش و پاسخ صادق شهبازی و آقای میرتاج الدینی در ادامه می آید:
شهبازی: تا کنون چهار قانون در خصوص تحریم کالاهای رژیم صهیوینیستی به تصویب رسیده است. قانون اول که در سال ۶۹ به تصویب رسید، وزارت خارجه را مکلف کرد تا لیست شرکت های صهیونیسیتی را به وزارت بازرگانی داده و این وزارت خانه آنها را در مبادلات تجاری محدود کند.
اما قانونی که در سال ۷۰ مصوب شد، عملاً بسیاری از ابهامات قانون سال ۶۹ را مرتفع ساخت. در سال ۸۷ نیز نمایندگان مجلس قانون جدیدی را تصویب کردند و آخرین بار سه ماه گذشته بود که قانونی تصویب شد و به مدت سه ماه به دولت وقت داد تا کار گروهی شامل وزارت بازرگانی و وزارت امور خارجه و نهادهایی دیگر تشکیل دهد تا روند اعلام اسامی شرکت های صهیونیسیت مشخص شود.
اما اتفاقی که قرار بود از سال ۶۹ رخ دهد؛ این بود که دولت موظف بوده هر ۶ ماه یک بار گزارشات خود را به مجلس ارائه دهد، اما مشخص نیست این روند تا کجا پیش رفته و چرا بعد از ۲۲ سال از قانون اولیه هیچ حرکت جدی در خصوص تحریم کالاهای رژیم صهیونیستی انجام نشده است؟
میر تاج الدینی: در مجلس، کمیته تحریمی شکل گرفت که بعد از آن یک پیش نویس لایحه از طرف دولت ارائه شد و در آن نحوه برخورد و شناسایی کالاهای رژیم صهیونیستی مشخص شد.
در آن زمان چند مواد از این پیش نویس را به مجلس ارائه کردم، اما نمایندگان تنها به یکی یا دو ماده آن رأی دادند و اعلام کردند نحوه شناسایی و نحوه برخورد با متخلفین باید توسط قانون دیگری ارائه شود.
شهبازی: چرا تاکنون دولت لیست شرکتهای صهونیستی را به مجلس اعلام نکرده؟
میرتاج الدینی : دولت گزارش خود را به مجلسی ارائه داد و این لسیت شامل سه جلد است که بر روی سایتها نیز قرار گرفته است اما این لیست باید به روز شود. در جمهوری اسلامی هیچ شرکت دولتی و یا غیر دولتی حق ندارد با یک شرکتی که معلوم است صهیونیستی است قرارداد عقد کند.
عده ای می خواهند تنها تکلیف را از سر خود باز کنند. این قانون جدید دارای نواقصی است که باید برطرف شود و به عنوان نمونه در این قانون رکن قضایی که باید در این کارگروه باشد دیده نشده است و بدون این رکن عملاً کاری را نمی توان انجام داد.
شهبازی: شرکت های «نستله» و «کوکا کولا» که کاملاً صهیونیستی هستند و کالاهای این شرکت ها در ایران به فروش می رود. چرا این شرکت ها هنوز در ایران فعالیت می کنند؟
میرتاج الدینی: نام این شرکت ها حتماً در لیست سه جلدی دولت وجود ندارد و الا دولت با تمام شرکت هایی که در این لیست وجود دارد، قطع رابطه اقتصادی کرده است. نباید بدون دلیل و مدرک شرکتی را متهم کرد، باید به فکر کارگرانی بود که در این شرکتها مشغول به کار هستند.
این مطلب در جهان نیوز، تریبون مستضعفین، مشرق نیوز،تبیان، صراط نیوز
نکته: شرکت پپسی کولا که در تصویر آمده است صهیونیستی نیست. شرکت نوکیا نیز علی رغم سابقه ی صهیونیستی اخیراً با مستقل کردن واحد اسرائیلی خود، از لیست کالاهای صهیونیستی خارج شده است
3 Responses to مناظره با میرتاج الدینی در مورد کالاهای صهیونیستی